01. Gün / 25.10.2024 İSTANBUL HAVALİMANI – VİYANA (AVUSTURYA)
İstanbul Havalimanı, Dış Hatlar Terminali, Türk Havayolları kontuarı önünde saat 08.00’de buluşma. Check-in ve pasaport işlemleri sonrası Türk Havayolları, TK 1885 numaralı seferi ile saat 11.55’de Viyana’ya hareket. Yerel saat ile 13.10’da Viyana’ya varış. Havalimanında bizleri bekleyen özel aracımız ile ücretsiz olarak düzenlenecek Viyana Şehir Turumuzun ardından gemiye transfer. Gemiye varışımızın ardından check-in ve kabinlere yerleşme sonrasında serbest zaman. Akşam yemeğinden sonra arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak organize edilecek Viyana da Konser Gecesine katılabilirler. Gemimiz bu gece Viyana’dan Bratislava’ya saat 23:30’da hareket edecektir. Geceleme gemide.
02. Gün / 26.10.2024 BRASTİSLAVA (SLOVAKYA)
Sabah 05:00 Bratislava limanına yanaşıyoruz. Kahvaltıdan sonra serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Macaristan ın Györ şehri ile beraber Pannonhalmi Benedik Manastırını ziyaret ediyoruz. 12.YY kadar dayanan tarihi ile Tuna nehri kıyısında Melk manastırı ile beraber en önemli benedik yapılarından birisi olan Pannonhahalmi aynı zaman da dini eğitimin devam ettiği bir okuldur. Daha sonra Bratislava ya dönüp eski şehrin içerisinde Bratislva yürüyüş turunu yapıyoruz. Serbest zaman sonrası gemiye yürüyerek dönülecektir. Gemimiz akşam 20:00 de Bratislava dan hareket edecektir.
03. Gün / 27.10.2024 BUDAPEŞTE (MACARİSTAN)
Sabah 09:00 Macaristan ın başkenti Tuna nın incisi Budapeşte ye limanına yanaşıyoruz. Kahvaltıdan sonra serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Budapeşte Şehir Turunu veya bir diğer ekstra turumuz olan Estergom Kalesi, Visegrad ve Szentere’ yi içeren turumuza iştirak edebilirler. Turdan sonra Budapeşte de serbest zaman sonrası gemiye yürüyerek dönülecektir. Gemimiz akşam 23:00 de Budapeşte’den hareket edecektir.
04. Gün / 28.10.2024 MOHAÇ (MACARİSTAN)
Gemimiz sabah saat 11:00’da Macaristan’ın en güneyinde Hırvatistan sınırına yakın Tuna kıyısında bulunan Mohaç kasabasına yanaşacaktır. Kahvaltıdan sonra serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak Mohaç savaşının yapıldığı meydan ve müzesi ile Macaristan ın Unesco kültür mirası şehri olan PECS i ziyaret ediyoruz. Yaklaşık 150 yıllık Osmanlı egemenliği kente pek çok eser kazandırmıştır. Kentteki 17 camiden en meşhuru Széchenyi Meydanı'ndaki Gazi Kasım Paşa Camii'dir. 1585'te inşa edilmiş, Osmanlı yönetimi sonrasında minareleri yıkılmış ve St. Maria adıyla kiliseye dönüştürülmüştür. Daha sonra Mohaç’ a geri dönüp gemimize biniyoruz. Gemimiz saat 19:00’da Vukovar’a doğru hareket edecektir. Geceleme gemide.
05. Gün / 29.10.2024 VUKOVAR (HIRVATİSTAN) – NOVISAD (SIRBİSTAN)
Gemimiz sabaha karşı 02:00 Hırvatistan’ın Vukovar şehrine yanaşacaktır. Hırvatistan'ın eski Yugoslavya'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesiyle başlayan savaşta 87 gün boyunca Yugoslav ordusu ve Sırp paramiliter güçlerinin saldırılarına maruz kalan Vukovar şehri, direnişi ve verdiği büyük kayıplarla "kahraman şehri" ve "özgürlüğün sembolü" olarak nitelendiriliyor. Burada arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak Hırvatistanın Osijek şehri ve opački Rit Doğa Parkı'n tur yapıyoruz. Miili Doğal Park, Osijek yakınlarında, Drava ve Tuna nehirlerinin birleştiği yere yakın, toplam 238 hektarlık bir sulak alanı kapsıyor. Kopački Rit, Avrupa'nın en büyük doğal sulak alanlarından biridir ve bu nedenle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmesi tavsiye edilmiştir. Turdan sonra gemimize dönüyoruz. Gemimiz saat 12.00’de Novisad ‘a hareket edecek olup öğleden sonra 16:00’ da Novisad’ a varacaktır. Novisad ‘a varışımızın ardından arzu eden misafirler ile yürüyüş turu gerçekleştireceğiz.
Gemimizde bu akşam 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Programımız düzenlenecektir. Gemimiz bu gece saat 23:00’de Novisad dan Belgrad ‘a hareket edecektir. Geceleme gemide.
06. Gün / 30.10.2024 BELGRAD (SIRBİSTAN) – İSTANBUL HAVALİMANI
Gemimiz sabaha karşı 05:00 Sırbistan’ın başkenti Belgrad şehrine yanaşacaktır. Gemide alınacak kahvaltıdan sonra gemiden çıkış işlemleri. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Belgrad Şehir Turu için hareket ediyoruz. Tur sonrası havalimanına transfer. Check-in ve Pasaport kontrolü sonrası Türk Havayolları’nın TK 1084 numaralı seferi ile saat 20.20’de İstanbul Havalimanına hareket. Yerel saat ile 00.05’de varış ve turumuzun sonu.